Ertl Péter

Nős, 3 gyermek édesapja
Táncszínház vezető
A munkám és a szabadidőm legfontosabb része a tánchoz köthető. Táncművész, előadóművészi és tanári diplomákat szereztem és közel 20 évig profi néptáncművészként dolgoztam a Honvéd Táncszínházban.
Művelődési menedzser diplomával zártam le az előadóművészi karrieremet és mára közel 20 éve a Nemzeti Táncszínházban, 2013-óta igazgatóként dolgozom. Ahogy színpadi előadóként, úgy most szervezőként is nagy örömöt találok ebben a munkában.
Templomba járó nagy családban születtem, fontos része az életemnek kezdetektől is és felnőttként még inkább a vasárnapi Istentisztelet. Több évtizede a kerületben lakunk így találtunk rá a budahegyvidéki gyülekezetre. Egy ökumenikus esküvő keretében házasodtunk össze, ahol Szabó püspök úr volt a református lelkész. A presbiteri kapuügyelet feladatot nagyon szeretem, mert ott alkalmam van mindenkivel találkozni, pár szót váltani. Kulturális események szervezésében, színházlátogatásban segítek.
Feleségem Patricia pszichológus, gyermekeink Zsombor, Balázs és Borcsa. A fiúk színházzal és táncművészettel foglalkoznak, Borcsa még egyetemi tanulmányain dolgozik. Kicsi és nagy családunkért az ÚrIstennek vagyok hálás.