Ertl Péter

Életemet egészen a kezdetektől fogva meghatározza és áthatja a tánc. Az édesanyám vezette gyermek táncegyüttesből, ahol már kis iskolásként tanítottam is, egyenesen vezetett az út, az Állami Balett Intézet négy évenként induló néptánctagozatára (a Magyar Táncművészeti Főiskola elődje), ahol Nívódíjjal végeztem, és meghatározó élményeket szereztem a szakma szeretetéről, a színpadról, a sikerről és az odáig vezető út nehézségeiről. Jelenleg a Nemzeti Táncszínház igazgatója vagyok, ezt megelőzően táncművészként, tanárként dolgoztam.
Szűk és nagy családomban is két professzió a leggyakoribb, a tanári és a lelkészi hivatás. E két munkában az a közös, hogy mindkettő az emberért, az emberek gazdagításáért dolgozik, nem fizikai, anyagi értelemben, hanem szellemi, lelki épülésükért. Alázattal tanítani, segíteni az embereknek ez a belém ivódott örökség, amit meggyőződéssel és szeretettel hordozok.
2003-ban költöztünk a kerületbe, de már előtte is ebbe a gyülekezetbe jártunk templomba. 2006-tól pótpresbiterként, majd 2011-től presbiterként szolgálom a közösséget. Zsombor, Balázs és Borcsa gyermekeinkért Patriciával a feleségemmel hálát adunk az Úristennek.