Szita család

Kis családunkat Csongor (mérnökinformatikus), Anna (élőhelyhelyreállítással foglalkozó biológus kutató), valamint Ábel (3,5 éves) és Zsuzsi (1,5 éves) gyermekeink alkotják.

Anna Kolozsváron született, de iskolás korától a Budahegyvidéki Református Gyülekezetbe járt, itt konfirmált, ifinek is a tagja volt, majd miután férjhez ment, a házaskörben is részt vett. A gyerekek születése előtt aktívan részt vett a gyülekezeti kórus (BRIK) szervezésében, azóta kicsit kiesett a körforgásból, de reméli, hogy idővel visszatérhet ehhez. Istennel való kapcsolata kiskorától vele nőtt, de felnőtt korába jött rá, hogy számára a zene az egyik fő nyelv, mellyel a hitét igazán át tudja másoknak adni, ezért is vállalta kórus szervezését.

Csongor Budafokon nőtt föl egy katolikus nagycsaládban, ott járt templomba, majd Annával való együttjárás során már ifiben, Csillagpontokon, majd az esküvőt követően a házaskörben is szívesen részt vett. Istennel való kapcsolata kiskorától vele nőtt, melyet a 2013-ban történő házassága szilárdított meg.

Családunkban a lányok reformátusok, a fiúk pedig katolikusok. Hitünket, kapcsolatunkat Istennel és egymással alapvetően meghatározza az ökumenizmus. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék mindkét szülő vallását, de legfőképpen a mindenható, egy és örök Istent, és igaz hitre leljenek benne. A gyerekek előtt is fontos volt számunkra mindkettőnk vallásának a megismerése, nemcsak református körökbe jártunk, hanem katolikus hittanos csoport tagjai is voltunk.

A gyerekek születése óta kicsit nehezebben mozgunk, de igyekszünk eljutni hol misére, hol istentiszteletre. Ha a gyerekek picit nagyobbak lesznek, szeretnénk jobban visszatérni az aktívabb gyülekezeti létbe többek között a kórusbeli szolgálattal.