Az adományok eljutottak Vizsolyra

A vizsolyi testvérgyülekezetünk levelére is megmozdult a gyülekezetünk, az erről szóló beszámoló itt olvasható:

„Kedves családok és óvodai munkatársak!

Röviden szeretnék beszámolni arról, hogy az összegyűlt adományokat vasárnap eljuttattuk Vizsolyra. A lelkész és felesége gyermekeikkel fogadtak minket, s örömmel fogadták az adományokat. Megmutatták nekünk a nemrég épült vendégházat és a benne lakókat. Jelenleg 4 nigériai orvostanhallgatót és két fiatalasszonyt gyermekeikkel (6 gyerek, ha jól emlékszem) szállásoltak el, akik a beregszászi cigánytelepről menekültek át sok társukkal együtt.
A nigériai diákok ügyét a lelkész úr, Kovács Zsolt Levente felkarolta, hogy Ukrajnában megkezdett tanulmányaikat Magyarországon folytathassák, mert ehhez most a magyar állam segítséget nyújt. Sokan tanultak afrikai országokból ukrajnai egyetemeken az alacsonyabb tandíjak miatt, s most tömegével menekülnek haza. Ezek a diákok is sokkos állapotban kerültek Vizsolyra, míg a lelkész megnyugtatta őket, hogy segíteni fogja papírjaik ügyintézését, hogy úgy mehessenek haza, hogy ha akarják, a SOTÉ-n tovább is folytathatják megkezdett orvosi tanulmányaikat. Ha ők elmennek Vizsolyról, helyükre újabb menekült családok jönnek majd.
A beregszászi cigánytelepről menekült családok csak magyar nyelven beszélő, így kétszeresen is kisebbségben élő emberek. Nyomorúságos körülmények közül jöttek el. Erről egy filmet küldött át a lelkész úr, amit ebben a levélben továbbítok.

Két fényképet is csatolok. Az egyik a megrakott autónkat mutatja, a másikon a lelkész és családja látható 5 gyermekükkel, 6. gyermeküket várva.

Hálás szívvel köszönték a testvérek és az óvoda felajánlásait.

Anna és Béla”