Felnőtt Lego – presbiteri csendesnap

Event details

  • szombat | 2019-11-23
  • 09:00

Sokat beszélünk az építkezésről, meg arról, milyen jó volna meggyorsítani a folyamatot, de sokszor mintha eszköztelenek lennénk ebben. De most eljött a megfelelő pillanat, hogy a tettek mezejére lépjünk!

November 23-án, szombat délelőtt presbiteri gyűléssel egybekötött csendesnapot tartunk. Általában a gyülekezet életének valamelyik területéről szoktunk beszélgetni, de most rendhagyó módon azt kérjük, hogy mindenki hozzon magával (nem még egy embert, hanem) egy csavarhúzót 🙂 Mert a presbiteri gyűléses hivatalos rész után, a délelőtt második felében az alagsori konyha IKEA-s bútorait együtt szereljük majd össze.
Ilyen most:
ilyen lesz:

Általában advent első hetében szoktunk összegyűlni, de akkor több szombat is munkanap lesz, meg az adventben nagy szükség is lesz erre a konyhára, ezért most előrehoztuk novemberre. A fenti konyhából már ki kellett költözni, viszont adventben sok olyan program lesz, amikor nélkülözhetetlen lesz ez a funkció: idősek karácsonya, gyerekek kézműveskedős délelőttje, baba-mama mézeskalácssütés, ifikarácsony, stb. A konyhabútor több részből áll, így mindenkinek jut majd feladat, és szükség is lesz mindenki segítségére, hogy aznap délelőtt el is készüljünk.

A tervezett időbeosztás:
9:00-9:30 énektanulás + kezdő áhítat
9:30-10:30 presbiteri gyűlés (Missziói munkaterv + építkezés?)
10:30-10:45 kávészünet
10:45-12:30 közös konyhabútorszerelő munkálkodás a presbiterekkel
12:30-13:30 ebéd (szalonna, kolbász, zöldségek, kenyér)