Hegyvidéki Szalon

Event details

  • vasárnap | 2021-05-16
  • 17:00

Hegyvidéki Szalon 2021.05.16 vasárnap 17 óra – online (Zoom)!

A templom-felújítási munkálatoknak már szinte a végére értünk, ezért egy Hegyvidéki Szalonos előadássorozat keretében megszólaltatjuk az építkezés fontos szereplőit. Harmadik előadónak Horváth Gyula belsőépítészt kértük fel, hogy beszéljen a megújult templombelsőről. Az előadás, hasonlóan a korábbihoz fényképes, esetleg videós beszámoló, amit kérdés-felelet rész követ, ahol kérdezni lehet az előadótól.

Közösen bejárjuk a templomot és megbeszéljük a megújult templombelső tervezését, és megvalósítását: kiindulva a 3 új kerítéskapu egyikétől, belépve a bejárati ajtón megszemléljük a csillagos előteret. A karzat alatti ajtón belépve a templomtérbe szemügyre vesszük az oszlopfőket, a falburkolatot és a kőburkolat mintáját követve eljutunk az úrasztalig, majd a szószékig és környezetéig. Nem feledkezünk meg a tervbe vett orgonáról sem. De az igazi meglepetés a gyülekezeti terem lesz!

Ez az alkalom kiváló lehetőség arra, hogy a gyülekezet tagjai legalább ilyen formában találkozzanak egymással, és ne csak ki-ki otthon a vasárnapi istentiszteletek alkalmával kerüljön kapcsolatba a templommal, hanem – amennyire lehet – láthassuk, köszönthessük is egymást.

Aki szívesen részt venne ezen a Hegyvidéki Szalonon, kérjük, jelezze a lelkészi hivatalnak (budahegyvidek@reformatus.hu) emailben. Az alkalom előtt néhány nappal kiküldjük a jelentkezőknek az előadás internetcímét.