dr. Puskás Lajos

Egy Hajdú-Bihar megyei faluban, Tetétlenen születtem. Édesapám lelkészként szolgált 1938-1958-ig. Az általános iskolát is itt végeztem. Családi kötelékem, neveltetésem alapul szolgált a Biblia megismerésére, református hitem kialakulására. Az általános iskola elvégzése után kézenfekvőnek tünt, hogy a debreceni Református Gimnáziumban tanuljak tovább. Dr. Bartha Tibor, akkor regnáló püspök ezt a lehetőséget személyesen, szüleim és jómagam jelenlétében megtagadta, mondván “Lajos, a fiad nem kívánatos a Refiben”. Mindezt édesapámnak az “ellenforradalomban való részvételével” indokolta.
Ezzel identitási irányultságom egy határozott irányt kapott. Világi gimnáziumban érettségiztem, majd 1972-ben Szegeden jogi diplomát szereztem. Ugyancsak diplomát szereztem a Testnevelési Főiskolán, majd a Vendéglátói Főiskolán is. Már a gimnáziumi évek alatt futballoztam. Először a debreceni Vasutas Clubban, majd a budapesti VASAS-ba kerültem. Bajnokságok, nemzetközi és magyar kupagyőzelmek, és nemzeti válogatottban való részvétel kisérte sportpályafutásom. Ezután edzősködtem, most nyugdíjas vagyok.
1965-ben vettem feleségül Bukovenszki Máriát. Fogadalmunkat 2015. decemberében dr. Szabó István püspök előtt megerősítettük. Két gyermekem és négy unokám van. Akármeddig is tart a kegyelem, az Úr Isten igen gazdagon megajándékozott.