Szeresd a várost!

Egy személyes élménybeszámoló a Szeresd a várost kezdeményezés elmúlt hetéről:

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy bekapcsolódhattunk a Szeresd a várost imaközösségbe, szeretnénk néhány élményünkről beszámolni nektek.
Miután az első nap elolvastuk az Apostolok Cselekedeteiből kijelölt verseket, hirtelen elfelejtettük, hogy mire is van ez a program, tanakodtunk, hogy mi legyen a következő lépés. Amikor rájöttünk, hogy pontosan azért kaptuk a füzetet, hogy az abban leírtak szerint haladjunk, úgy elkezdtünk nevetni, hogy még a könnyünk is kicsordult, és alig tudtuk a nevetést abbahagyni. Nagyon jól kezdődőtt tehát a hét hetes program.
A Húsvétot követő héten igyekeztünk az útmutató alapján olvasni az Igét, és a füzetben leírt „gyakorlatokat” elvégezni.
Szombaton az imasétán, ami inkább egy kis imakirándulás volt, éreztük, hogy Jézus is ott van velünk. Amikor a Farkas-völgyben leültünk egy kidőlt fára, jó volt megállapítani, hogy az okostelefonban a sok értelmetlen és felesleges dolog mellett, ott van a Biblia is és a Szeresd a várost füzet is.
Az Edvi Illés úton örömmel találkoztunk egy egyetemi évfolyamtárssal és egy arra hegyikerékpározó gyülekezeti társsal.
A Kéktúra során a szembejövők számára természetes, hogy köszönnek egymásnak, erre Budapesten korábban nem nagyon volt példa. A Szeresd a várost egyik alapgondolatát láttuk az imaséta során megvalósulni, ugyanis a szembejövők közül többekkek is köszöntünk egymásnak.
A virágzó fák és az ogonabokrok illatát érezve, örömmel állapítottuk meg, hogy még nem vesztettük el a szaglóképességünket 🙂
Mindannyiótolnak jó szívvel ajánljuk az imaközösségben való részvételt.”

Bármikor lehet csatlakozni ehhez az együtt imádkozáshoz. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók a kezdeményezés honlapján olvashatóak.