Popovics Gyöngyi

Özvegy, 2 leánygyermek édesanyja, 5 unoka nagymamája
Kárpátalján születtem Beregújfalu községben, református családban (édesapám presbiter volt hosszú ideig a helyi gyülekezetben). Két öcsémmel református hitben nevelkedtünk, de csak felnőttként váltam az Úr Jézus gyermekévé, látva fiatalabb öcsém és felesége életét, akik már Isten gyermekei voltak. Az ő példájukon felbuzdulva kezdtem el én is a hit útján járni. Felemás igában ez nem volt könnyű, de igyekeztem megmaradni a hitben, a Biblia tanítását tartva mécsesként magam előtt.
A Budahegyvidéki Református Egyházközségbe 2021. augusztusában kerültem egy hirdetés útján amire vejem bukkant (aki református lelkèsz) az egyház honlapján. A munkakörömbe sok feledat beletartozik: úrvacsora és keresztelő előkészítèse, az épület tisztántartàsa, a kert gondozása, a szeretetvendègsèg elő- és utómunkái, a nyítás-zárás alkalmanként.
Az elején olyan hihetetlennek tűnt (egy 21 éves munkaközösség után), hogy én itt valaha otthonra, barátokra, közösségre találok. De ez mára, Isten csodálatos vezetésével (mert az Úr csodásan működik), megtörtént. Sok erőt ad, hogy a gyerekeim és unokáim közelében lehetek. Hálás vagyok, hogy itt szolgálhatok a gyülekezetben jókedvvel, odaadással, szem előtt tartva, hogy „akik Istent szeretik azoknak minden a javukra van.” (Róm 8,28)