Pál levele a budahegyvidékiekhez

BREAKING NEWS!

A Homokszemek házicsoportunk régészcsapata döbbenetes dokumentumokra bukkant! Pál apostolnak a budahegyvidéki gyülekezettel folytatott, egészen mostanáig feltáratlan levelezését hozták felszínre 2015. január 15-én az esti órákban. Éppen egy másik Pál apostol által írt levelet, a római gyülekezethez írottat olvasták, amikor ezt a korszakalkotó felfedezés tették. Az ásatás helyszínén még további iratok után kutatnak!

A szövegek elemzése alapján igazolható, hogy az eddig feltárt levelek eredetiek. Ezeket itt tesszük közzé:

 

„Pál, a Bibliából jól ismert apostol, aki sok bonyolult levelet írtam már, a budahegyvidéki Homokszemeknek, akik Bálint és Andi házában szoktak összegyűlni: áldás, békesség!

Először is nagy öröm látni, hogy már egy éve kitartóan olvassátok együtt a Bibliát. Olyan jó, hogy akik ritkábban tudnak eljönni, vagy nagyon sűrű a programjuk, azok sem tűntek el, hanem számon tartjátok egymást.
Tudom, hogy értelmiségi gyülekezet vagytok, de intelek titeket, hogy a keresztyén életetek ne maradjon pusztán intellektuális szinten.
Üdvözletemet küldöm én, … (a szöveg itt olvashatatlan – a szerk.) is, aki e sorokat írom. Üdvözöl titeket a gyülekezet többi tagja is.”

 

„Kedves Homokszemek!

Örülök, hogy van még kinek írni. Biztos nem könnyű nektek alulról építkezni és fent maradni.

Presze jó lenne tudni, hogy mi ezze az egésszel a célotok, egy kicsit túl azon, hogy alkalomról alkalomra kaptok és adtok valamit. Mi ennek az egésznek a kifutása? Miért kell végülis az otthonaitokban találkoznotok?

Ha egyszer eljutnék hozzátok egy szerda este, miben tudnék nektek segíteni? Legkorábban kb. 2 év múlva tudnék felétek kanyarodni, mi lesz veletek akkortájt?

Maradjatok meg Krisztusban!

A titeket nagyon szerető Pál”

 
 
„Kedves Budahegyvidék, Kedves Homokszemek!

Jó hallani, hogy sokan lelkesedtek és akartok. Azért ne bízzátok el magatokat!
Amúgy üzenem mindenkinek, hogy olvasgassátok néha a Jel3,14-22-t, hogy ne kelljen személyesen is odamennem!
Áldás-békesség!
Pál”