Műveltük! Őriztük! – tábori élménybeszámoló

Műveld! Őrizd! (1Móz 2,15) címmel tartottuk idei nyári gyermektáborunkat,2014. jún. 30 – júl. 04. között Dunaszentbenedeken. Hangsúlyosan nem környezetvédelemről volt szó, hanem a teremtés, Isten művének megőrzéséről! Szűcs Boglárka, aki évek óta részt vesz a gyermekmunkában, nemcsak szakember ezen a területen, hanem hivatásának is tekinti a ránk bízott Föld őrzését, művelését.

 

Így kiváló katechetikai anyagot követhettünk a táborban: ?Az élet Isten ajándéka? témától a komoly ?A közjó? témájáig minden korosztály számára érdekes, élménydús beszélgetések zajlottak délelőttönként. ?A szolidaritás? téma volt talán a legnépszerűbb: ebédnél a vak, a béna és siketnéma gyerekek helyzetét próbálhattuk ki: milyen nehézségeket jelent ez, és hogyan tudunk segíteni.

Kiterjesztettük a tavaly nagy sikert aratott bevásárlást: akkor egy vacsorára valót terveztek és vásároltak a tábori ?családok?, most minden nap egy-egy gyerekcsoport szerezte be a bolti árut. Ám amit csak lehetett, háztól vettünk: tejet, sajtot, túrót, kolbászt? A tájházban ilyen alapanyagokból sütöttek nekünk kenyérlángost! A kedves falusiak csak úgy szívből is hoztak, ajánlottak fel ételt. De voltunk vízvizsgálaton, madárlesen, és tanyán látogatóban, ahol minden szabad volt: lóra ülni is.

A 27 gyermek és a 10 munkatárs úgy búcsúzott Dunaszentbenedektől, hogy ide még visszajövünk!

További képek itt.