Mit írna nekünk Pál?

 

A konfirmandusokkal Pál apostol leveleit olvastuk, azok kapcsán pedig beszélgettünk a mi gyülekezetünkről. Megismerkedtünk a gyülekezet különböző bibliaköreivel, adománygyűjtési akcióival, beleolvastunk az igehirdetésekbe, megnéztük az életképeket. Ezeket látva, tapasztalva vajon Pál apostol nekünk mit írna, ha ma élne? Mit emelne ki? Mire hívná fel a figyelmünket? Miben buzdítana fejlődésre? Ezt fogalmazták meg a fiatalok egy-egy levélben, amiből összeállítottunk egy közöset:

Pál, Krisztus Jézus szolgája a Budahegyvidéken élő Krisztusban hívőknek: kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.

Nagy öröm számomra, hogy közétek tartozhatok. Örülök, ha veletek örülhetek. Hallottam, mennyi új kör indult a gyülekezeten belül. Ennek szívből örülök. A konfirmációs előkészítőket emelném ki, amelynek különösképpen örülök. A fiatalabb korosztályok megismertetése Jézus munkájával nagyon jó ötletnek bizonyul. A másik ilyen kör a Naomi kör, amelynek igazán örülök. Örüljetek annak, amitek van! Az idők végezetéig tartani kell a hitet az emberekben, ez pedig csak erősíti ezt az elvet.

Legyetek figyelemmel egymásra, és adjatok példát egymásnak! Legyetek figyelmesek olyan emberekkel is, akikre eddig még nem figyeltetek! Örülök, hogy nagyon sok segélyt és adományt nyújtotok a rászorulók felé. Mutassatok példát a többieknek. Ha elbizonytalanodtok, imádkozzatok! Akkor is kövessétek Jézus tanításait, ha távol vagytok a gyülekezettől, ne engedjetek a gonosz csábításának!

Meggyőződésem azért, hogy munkánk Krisztus dicsőségére válik. Ti tehát viselkedjetek ehhez méltóan, és éljetek jó életet, mert így nem lesz előttetek akadály, és semmi ellenféltől nem kell tartanotok. Ha mégis bajban vagytok, próbálok segíteni, de a szenvedéstől a hitetek erősödik. Vegyetek példát Jézusról, aki életét adta értünk. Ha bármi panaszotok van, az Úrhoz szóljatok, és megkapjátok válaszotok! Isten mindig veletek van.

A legfontosabb, hogy mindig legyen a szívetekben szeretet. Az ellenségeitek felé is forduljatok szeretettel. Gyűlölettel nem lehet Istenhez fordulni, úgy nem fog meghallgatni.

A távolból is imádkozni fogok értetek.

Áldás és békesség legyen veletek:

Pál