Kék vödör akció

Idén is várja az adományokat a kék vödrökbe a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet. A kék vödrökbe elsősorban tartós élelmiszereket, édességeket tegyünk. Az összegyűlt élelmiszert itthon, Kárpátalján és más határon túli magyarlakta helyeken osztják szét rászoruló családok között.
Egy telepakolt vödör értéke, körülbelül háromezer forint. Ahol több élelem gyűlik össze, mint ahány tároló edény van, ott kartondobozba vagy tasakba is gyűjthetik a tartós élelmiszert. Az akcióba bármilyen intézmény, vagy magánszemély bekapcsolódhat. A szervezők várják munkaközösségek, nyugdíjas klubok, lakóközösségek, iskolák jelentkezését is, hogy a terhet közösen viselve tegyék szebbé a szűkölködők életét.
Az évek óta megszervezett akcióban tavaly országosan csaknem 2300 edényt töltöttek meg az adományozók. Az összegyűlt élelmiszert itthon, Erdélyben és Kárpátalján osztották szét a rászoruló családok között. A korábbi években támogattak hazai és határon túli iskolákat és katonacsaládokat is. Idén azon nehézsorsú családoknak és magányosoknak gyűjtenek, akik nem hallatják hangjukat, akikért nekünk kell kiállni és kiáltani.
Bővebben a Szeretetszolgálat honlapján olvashat erről: www.jobbadni.hu