Gyülekezetünk fiataljai Kárpátalján szolgáltak

Ahogy az elmúlt években a koronavírus-járvány, úgy idén az orosz-ukrán háború tette bizonytalanná az évről-évre, Gut kárpátaljai településen és környékén lakó gyerekeknek tartott tábor megrendezését. A hosszas tépelődést követően az ifiseinkből verbuválódott csapat úgy döntött, hogy átlépi a magyar-ukrán határt és – a guti baptista és református testvérekkel együtt – megtartják július utolsó hetében a gyerektábort. Utólag igazolást nyert, hogy érdemes volt engedni a hívásnak és megtartani a tábort: a rendkívüli eseményektől mentes héten közel 90 helyi gyerek és fiatal vett részt, akikkel a sok játék, sportolás és önfeledt beszélgetés mellett az emberiség történetének hat sorsfordító eseményét tanulmányozták a Szentírás alapján.
A táborban nyolc gyülekezeti tagunk vett részt, akiket több éven tartó szolgálatukért a Guti Református Egyházközség tiszteletbeli gyülekezeti tagsággal ajándékozott meg.
Hálásak vagyunk a kárpátaljai testvéreinkért, különösen azért, hogy még a legnagyobb nehézségek közepette is Isten szeretetét és gazdagságát tolmácsolják felénk. Az ott töltött idő megerősítő, megújító tapasztalat volt fiataljaink számára.