Felnőttkonfirmáció

Azok a felnőttek, akik korábban nem vettek részt konfirmációs oktatásban, vagy nincsenek megkeresztelve, mégis helyesen, Istentől vezérelve úgy döntöttek, hogy hitüket és hitbeli ismereteiket elmélyítik – felnőtt konfirmációs oktatásban vehetnek részt.

A felnőtt konfirmációs csoport  felkészülési ideje október elejétől a következő év pünkösdjéig tart, ez 2016-ban május 15. vasárnap. Ebben az évben először október 1-jén, csütörtökön 18:30-kor találkozunk, amikor megbeszéljük a felkészülés részleteit, a felvetődő kérdéseket.

Hetente találkozunk csütörtökön 18:30-kor (ill. a 18 órakor kezdődő rövid, meghitt istentiszteletre is szívesen hívjuk a konfirmandusokat), kb. 1 órát vagyunk együtt. A felkészülés során konfirmációs könyvet, Bibliát, a református énekeskönyvet és a Heidelbergi Kátét használjuk, amiket nálunk meg is lehet venni.

Ez a néhány hónap azonban nemcsak valami tanfolyamféle, ahol tudásra tehet szert valaki, hanem a hit gyakorlásának, a lelki előrehaladásnak, elmélyülésnek is segítője. Ezért hívjuk szívesen a csütörtöki istentiszteletre, ill. lesz néhány különleges alkalom, ami „kiváltja” a csütörtöki felkészülés óráját.