Legyen…! – Kezdetben

Event details

  • szombat | 2023-12-02
  • 09:00

„Legyen világosság!”

Szeretnél igazi művészekkel találkozni?
Belepillantani a munkájukba?
Kipróbálnád magad az adott művészeti ágban?
Mi a kapcsolat a művészet és teremtés között?

Gyere el és megtudod!

Hozhatod barátodat, testvéredet, osztálytársadat, is!

Alkotóklubot indítunk gyerekeknek: minden hónap egy szombat délelőttjén gyülekezetünk egy-egy neves alkotóművészével találkozhatnak, akik bepillantást engednek saját alkotó tevékenységükbe, majd vezetésükkel a gyerekek is kipróbálhatják magukat az adott művészeti ágban. A sorozat részeként fogunk adventi koszorút kötni egy virágkötővel, közösen festeni egy festőművésszel, szoborfaragást kipróbálni egy igazi szobrásszal, analóg fényképet előhívni egy hivatásos fotóművésszel, táncot tanulni a Táncszínház igazgatójától. Eközben újra meg újra lehetőségük lesz rácsodálkozni az Isten által teremtett világ gyönyörű sokszínűségére és arra, hogy mi milyen szerepet kapunk ebben a világban a rácsodálkozáson túl.

A teremtés első napján Isten a világosságot választotta el a sötétségtől – ehhez kapcsolódóan adventi koszorút készítünk gyerekekkel közösen advent első vasárnapja előtt, december 2-án, szombaton 9-12-ig. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (mivel az alapanyagokat előre be kell szereznünk).

Szeretettel várjuk a gyerekeket! (Közben a szülőknek is jut egy kis szabadidő 🙂 )

(Erre az alkalomra örömmel fogadunk újrahasznosítás céljából koszorúalapokat, hozzá való díszítő elemeket és olyan gyertyákat, amik nem voltak használva. Ha bárkinek van ezekből feleslege, mi örömmel varázsolunk belőlük szép ünnepi koszorút egy-egy család asztalára. A lelkészi hivatalba lehet ezeket behozni.)