baba-mama kör

Event details

  • 2024-02-13
  • 10:00

Olyan jó együtt énekelni
Olyan jó hallgatni az Igét
Olyan jó megosztani a gondolatainkat róla
Olyan jó imádkozni
Olyan jó érezni, hogy nem csak nekem nehéz
Olyan jó érezni, hogy van élet a pelenkán túl
Olyan jó kiszakadni a mókuskerékből hetente két órára
Olyan jó együtt másoknak segíteni
Olyan jó együtt kirándulni
Olyan jó együtt mézeskalácsot sütni
Olyan jó minden héten visszatérni
Olyan jó látni hogy nőnek a gyerekek
Olyan jó látni, hogy milyen jól eljátszanak egymással, amíg mi beszélgetünk
Olyan jó közösségben lenni
(Konturné dr. László Beáta)

Sok szeretettel várunk minden édesanyát és kisgyermeket a baba-mama körbe keddenként 10 órától!

A témákat együtt választjuk ki, megbeszéljük, hogy mi lesz a következő alkalmakon, illetve, hogy ki fogja vezetni a beszélgetést. Ha van rá lehetőség, szakértőt is hívunk az éppen aktuális témához. Ízelítőül beszélgetéseink témáiból: iskolaválasztás ? oviválasztás, karácsonyi ötletbörze,  Tv nézés, mese nézés (meghívott pszichológus szakértővel),  elválasztás, hozzátáplálás, egészséges táplálkozás: bio v. nem bio?

A gyerekek mindeközben a részükre kialakított játszósarokban foglalják el magukat. Mindenki talál életkorának megfelelő játékot. Olykor-olykor, amikor a tetőfokára hág a hangulat, a saját szavunkat sem értjük, de ez már csak így van, ha összegyűlik 10-12 apróság egy teremben. Akkor van vége a baba-mama körnek, amikor már a gyerekek elfáradtak, megéheztek, mi, anyukák pedig jól kibeszélgettük magunkat. Van, hogy már a delet harangozzák, amikor elhagyjuk a templomot. Tartalmas délelőttöket töltünk együtt (sokszor arra gondolok, lehetne hetente is tartani). Jó megismerkedni a gyülekezetbe járó kisgyermekes anyukákkal. Jó látni a gyerekeket, ahogy ismerkednek, együtt játszanak vagy épp bóbiskolnak édesanyjuk ölében.

Várunk minden kisgyermekes anyukát, akár több gyerekkel is! Ismerjük meg egymást, szerezzünk örömet a gyermekeinknek is azzal, hogy kézen fogva bevezetjük őket a gyülekezeti életbe